ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ
latest

Σαν σήμερα 2-2-1964, ιδρύεται ο Καμπανιακός!

Σαν σήμερα 2-2-1964 τερματίζεται ο αθλητικός εμφύλιος στη Χαλάστρα με την ίδρυση του Καμπανιακού. Την παγωμένη εκείνη βραδιά , πάνε 50 χρόνια από τότε, 25 μέλη της Α.Ε.Χ και 25 του Ολύμπου συγκεντρώνονται στο παλιό καφενείο του Παπαφωτίου, όπου τότε στεγάζονταν ο Σύλλογος Αποφοίτων Χαλάστρας, και αποφασίζουν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να ιδρύσουν ένα νέο σύλλογο.
Ένα σύλλογο που θα ανταποκρίνεται στο συναρπαστικό παρελθόν αλλά και στα κελεύσματα της νέας εποχής που έρχεται. Το εγχείρημα δεν ήταν απλό γιατί υπήρχε καχυποψία και σε καμιά περίπτωση η κάθε πλευρά δεν ήθελε να υποχωρήσει. Αφού συμφωνήθηκε τα χρώματα της νέας ομάδας να μη έχουν καμιά σχέση με αυτά που φορούσαν οι παλιές ομάδες, γι αυτό και επιλέχθηκε το κόκκινο και άσπρο, προβληματίστηκαν με το όνομα. Την κρίσιμη στιγμή του προβληματισμού ο αξεπέραστος Χάρης Θεοχαρίδης πρότεινε το «καινούργιο που γεννιέται» να ονομαστεί Καμπανιακός από τη μεγάλη πεδιάδα της Καμπανίας όπου δέσποζε η Χαλάστρα. Αμέσως ένα παρατεταμένο χειροκρότημα ξέσπασε και από τα 50 ιδρυτικά μέλη και το νέο όνομα ήταν γεγονός.
Και κάτι διαδικαστικό. Στην ουσία διαλύθηκαν οι δυο παλιές ομάδες και ιδρύθηκε από αυτές ο Καμπανιακός. Στο τυπικό όμως μέρος διαλύθηκε μόνο ο Όλυμπος και η ΑΕΧ μετονομάστηκε Καμπανιακός και αυτό για έναν σπουδαίο λόγο. Εάν διαλύονταν και η ΑΕΧ θα χανόταν το σημερινό γήπεδο που ήταν ιδιοκτησία της.
Για την ιστορία πρώτος πρόεδρος του νέου συλλόγου εκλέχθηκε ο Αστέριος Παπαγιάννης και το πρώτο παιχνίδι του Καμπανιακού έγινε στις 3-5-1964, Κυριακή του Πάσχα, με τον Μέγα Αλέξανδρο Βέροιας (σκορ 4-1).
Σήμερα ο Καμπανιακός γίνεται 50 χρονών και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλων. Οι ομάδες του διακρίνονται στις κατηγορίες που αγωνίζονται (το ποδόσφαιρο στη Γ΄ Εθνική κάνει μια πολύ καλή πορεία και οι ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών είναι πρώτες στη βαθμολογία).
Τελειώνοντας το σημερινό επετειακό σημείωμα των 50 χρόνων θυμόμαστε το λαϊκό άσμα που λέει: Και στα 100 θα είμαι πάλι εδώ να σου τραγουδώ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΕ
Γράφτηκε από τον  

« PREV
NEXT »