ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημερίδα Ψυχολογίας από την Ακαδημία Καμπανιακού

 

Kampaniakos

Τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν δημοσιοποιήσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπιζαν όσο ήταν εν ενεργεία.  Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών (FIFPro) έδωσε στη δημοσιότητα μια έρευνα στην οποία αναδεικνύεται το πολύ σοβαρό ζήτημα των ψυχικών διαταραχών των ποδοσφαιριστών.
Η έρευνα, που παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής της ομάδας γιατρών Βίνσεντ Γκούντεμπαρζ, υποδεικνύει ότι 38% από τους 607 εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και 35% από τους 219 παλαίμαχους πάσχουν από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή όπως κατάθλιψη ή άγχος.

Ο Σύλλογος μας υποκινούμενος από τα στοιχεία αυτά και γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία για έναν αθλητή ειδικά, αλλά και για τον άνθρωπο γενικά, είτε αυτός είναι μικρό παιδί είτε ενήλικας, αποφάσισε να διοργανώσει μια ημερίδα Αθλητικής Ψυχολογίας την Παρασκευή 21/10 στις 18.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίων Νεομαρτύρων Αθανασίου και Ιωάννου Κουλακιωτών (Καμπανίας 1, Όπισθεν Αθλητικού Κέντρου Χαλάστρας, Έξοδος προς Θεσσαλονίκη).

Ομιλήτρια της Ημερίδας αυτής είναι η Ευφροσύνη Μήτσιου με ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία. Η ίδια λέει ‘’Η ζωή αλλάζει όταν αλλάζουμε εμείς! Πώς; Προπονώντας το μυαλό σου να ρυθμίζει καλύτερα τις αρνητικές σκέψεις που σε μπλοκάρουν, να φέρνεις σε ισορροπία τα συναισθήματα που παγιδεύονται και φωνάζουν μέσα από τις ψυχοσωματικές αντιδράσεις και έτσι να φροντίζεις παράλληλα με το μυαλό, την ψυχή και το σώμα σου.’’

Αν μαζί με τα παραπάνω αναλογιστούμε τις συνεχείς ψυχολογικές και συναισθηματικές μεταπτώσεις που παρουσιάζουν τα παιδιά στις φάσεις της προεφηβείας και της εφηβείας μέχρι να φτάσουν στην ενηλικίωση, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι η παρουσία όλων των γονέων, αλλά ακόμα και των ίδιων των νεαρών ποδοσφαιριστών, στην εκδήλωση αυτή που διοργανώνει ο Σύλλογος μας.