ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ιστορία του Καμπανιακού

Ο «Καμπανιακός Μ.Φ.Α.Ο.» δημιουργήθηκε το 1964 με τη συγχώνευση των τοπικών συλλόγων «ΑΕ Χαλάστρας» και «Όλυμπος Πύργου». Οι δύο σύλλογοι συμμετείχαν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Επίσημο έτος ίδρυσης είναι το 1947, αυτό της ΑΕ Χαλάστρας που εγγράφηκε στην ΕΠΣΜ και στην ΕΠΟ το 1955 λαμβάνοντας αριθμό μητρώου 541.

Την περίοδο 1975–76 αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική, ενώ την επόμενη περίοδο 1976–77 υποβιβάστηκε. Την ίδια περίοδο, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ήρθε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο απέσπασε ισοπαλία 1–1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα δεχόμενος τέρμα στο 90ο λεπτό, χάνοντας τελικά στα πέναλτι με 3–1.

Ποδοσφαιριστές
Αρκετοί παίκτες του Καμπανιακού, αγωνίστηκαν μετέπειτα σε κορυφαίους συλλόγους των ανώτερων κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάποιοι εκ των οποίων στην Α΄ Εθνική κατηγορία.

Ορισμένοι από τους ποιο αξιοσημείωτους ποδοσφαιριστές είναι οι Γ. Νασιόπουλος, Φ. Κηπουρός, Ν. Ζαπρόπουλος, Ν. Τσίμπος, Ι. Ζαπρόπουλος, Χρ. Κελπέκης, Γ. Σίσκος, Στ. Βαγγελόπουλος, Στ. Μαντζιούνης, Στ. Χαχούδης, Ν. Τσιαβδάρης, Κ. Σιαντρόπουλος και Γ. Λαγκώνας.
Ο Καμπανιακός διατηρεί τμήματα μπαμπίνι, προτζούνιορ. τζούνιορ, προπαίδων, παίδων και νέων και αναδεικνύουν κάθε χρόνο πολλούς ποδοσφαιριστές.
Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 Κυπελλούχος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.
Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΜ.
kampaniakos